dissabte, 27 de juliol del 2013

Bones vacances


Aquests dies tots els nostres usuaris per fer sortides històriques ja estan amb el xip d'anar a les platges de Cancún o de la  Barceloneta.
Fa molta calor i a tots ens cal un reset per començar de nou a partir de setembre.

Per tant, ens acomiadem fins aleshores, tot i que tindrem sempre de guàrdia el nostre mail: puigmontella@gmail.com per qualsevol  consulta que  us calgui dins la somnolència d'una tarda d'estiu.

Al setembre tornarem amb les piles carregades  per afrontar el nou curs i fer-vos venir ganes de passejar per la Història.

Bones Vacances!!

divendres, 19 de juliol del 2013

Sortida 28/7/2013 El Setè Camió

El proper dia 28 de juliol, fem la darrera sortida de la temporada seguint les pistes de El Setè Camió que ens portarà fins la Mina d'en Negrín, al municipi de La Vajol.

Ja sabeu, aquell camió que va perdre la seva càrrega d'or en plena retirada, dins el context dels darrers dies de la Catalunya Republicana.

Personatges històrics com El President Azaña, el cap de govern Republicà, Juan Negrín, el President de la Generalitat, Lluís Companys, i d'altres noms de la primera línia política del moment, aniran sortint durant la visita al Castell de Sant Ferran de Figueres, la nostra primera parada,  i sobretot quan ens apropem a l'epicentre del tema: la Mina d'en Negrín, a La Vajol, on guardaven l'or de la República.

I fins aquí puc explicar... qui en vulgui saber-ne més, podeu demanar informació enviant un mail al correu d'aquest blog.



dimarts, 9 de juliol del 2013

PRÒXIMA SORTIDA DIA 14 DE JULIOL!

ATENCIÓ!

Només falta una setmana per la sortida del dia 14/7, inspirada en el llibre de l'Assumpta Montellà, La Maternitat d'Elna. 

Es surt des de la plaça universitat, Barcelona, a les 7:30 del matí, i s'arriba al vespre abans de sopar, al voltant de les 20:00. 
Durant tot el dia es visiten els llocs que es descriuen al llibre; la Maternitat d'Elna, la platja d'Argelers..., per poder veure i sentir una mica més a prop la nostre història, de la mà de l'escriptora i historiadora Assumpta Montellà.

Encara queden places lliures, si algú es vol apuntar o demanar més informació hi sou a temps enviant un correu a puigmontellà@gmail.com







dimecres, 3 de juliol del 2013

Benvinguts!

Benvinguts al meu nou blog de sortides culturals i històriques.

Aquest espai està pensat per a totes aquelles persones interessades en  les sortides relacionades amb els meus llibres.  "El setè camió", "La Maternitat d'Elna", "El silenci dels telers", "115, la batalla de l'Ebre" (de propera publicació)

Hi trobareu diferents pàgines, una per cada sortida, i que explicarà les rutes en detall, tant dels continguts com la logística.

Les sortides habitualment són d' 1 dia, i estan pensades per fer-les en grup, mínim 20-25 persones, que són les imprescindibles per utilitzar un bus com a transport col.lectiu, fet que facilita la logística de la ruta.

També voldríem que aquest blog fos una eina per aglutinar persones que  no pertanyen a cap grup  però estan interessades en fer alguna de les sortides.
És per això que incorporem una agenda/taulell d'anuncis interactiu de les sortides programades que informarà de les places lliures que sempre reservarem en previsió per aquests casos.

Així mateix hi penjarem fotografies de les sortides, comentaris vostres, suggerències...perquè aquest blog sigui dinàmic i actiu.